Kaja

By Komattre on 4/22/2010 04:11:00 du. , ,

A jelentkezés lejártával valószínűleg már csak egy dologról kell érintőlegesen beszámolni: mit fogunk enni? Amint azt már az ide vonatkozó postban olvashattátok, nem lesz napközis étkeztetés, hanem az élelmet a magunk számára biztosítjuk. A turistaház tulajdonosa felajánlotta segítségét a nyersanyagok beszerzésében, s mi a létszámnak megfelelően adjuk le majd a rendelést. Azonban mivel alapvetően bográcsos megoldásra gondoltunk, az egyéni táplálkozási szokásokat sajnos nem tudjuk figyelembe venni; így ha egyéni igényeid vannak (pl nem eszel húst) kérlek fedd figyelembe, hogy nem tudunk külön menüt összeállítani. Ezért kérünk mindenkit, hogy ilyen esetben gondoskodjon saját élelméről.

Ami a vacsorákat illeti egyszerű, de nagyszerű (s nem utolsósorban igazán finom) házias jellegű ételek kerülnek terítékre, amiknek elkészítése sem igényel túl nagy fáradságot. Az első este paprikás krumpli, a másodikon pörkölt, a harmadikon sült kolbász és szalonna várja a hagyományos gasztronóm ízek rajongóit. Pénteken még lesz alkalmunk vásárolni, ám az ünnep és a hétvége miatt valószínűleg szombaton és vasárnap zárva lesznek a boltok, ezért ajánlott mindenki számára plusz elemózsiáról gondoskodni. A közös étkezés költsége előreláthatólag kb. 3000 forint lesz fejenként (értelemszerűen nem naponta, hanem a tábor teljes hosszára értendő ez az összeg), viszont nem fogunk spórolni a hozzávalókkal, s jó eséllyel másnapra is marad mindenből. (Hacsak nem fogyaszt el mindenki mindent még aznap este farkasétvággyal.)

Az egyéb hasznos kiegészítők (pl. sör, üdítő, rágcsa) a pénteki napon megvásárolhatók lesznek a helyi bótban, azonban az előrelátók hozhatnak is magukkal. Az elmúlt évek tapasztalatait mérlegre téve sokan voltak, akik így tettek; nos ezt a jó szokásukat idén tavasszal is tartsák meg, hogy senki ne kerüljön kellemetlen helyzetbe :) Érdemes azonban még némi pénzt félretenni egyéni élelemre és italra, biztos ami biztos alapon.

Comments

1 Response to 'Kaja'

  1. cather
    http://fanfarahosokert.blogspot.com/2010/04/kaja.html?showComment=1272219211195#c7221445802043600534'> 2010. április 25. 20:13

    jó nekünk a komló sörp, szal abból kell pár üveggel (dobozzal) :P

     

Megjegyzés küldése

Ide kommentelj!